Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 392

GBR (GI) / port: 10
Recept: 4708 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader, fingervart. Smula ner jästen och rör ut den.
- Tillsätt ägg, salt och mjöl och arbeta ihop degen. Låt degen jäsa under tiden du gör fyllningen.
- Fyllning:
Skala och hacka löken. Skala morötterna och riv dem fint. Fräs löken och morötterna mjuka i olja. - Tillsätt köttfärsen och den hackade vitlöksklyftan.
Krydda med salt och peppar och blanda ner tomatpuré och soja. Låt fyllningen svalna. - Arbeta degen smidig (eventuellt måste lite mer mjöl tillsättas). Dela degen i 12 delar (12-16)och kavla ut varje del till en tunn rund platta.
- Lägg några matskedar fyllning på ena sidan av plattan och vik över den andra sidan. Tryck ihop kanterna ordentligt med en gaffel.
- Låt pirogerna jäsa på bakpappersklädd plåt i 15 minuter.
- Pensla pirogerna med en blandning av ägg och mjölk och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 10 - 15 minuter.
- Servera med sallad.
Kockens kommentar
Går bra att frysa. Det passar också bra att fylla pirogerna med t.ex. svampstuvning och ost.Krydda gärna med smulad flingsalt (+ oregano) över penslingen.