Piroger med köttfärsfyllning
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 12

 

Ägg till pensling

 

 

Mjölk till pensling

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Piroger med köttfärsfyllning

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 392

GBR (GI) / port: 10

Recept: 4708 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 10%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 172 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Ägg till pensling 0%

Mjölk till pensling 0%

...

Skapat av
vinca

Tillagning

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader, fingervart. Smula ner jästen och rör ut den.
  2. Tillsätt ägg, salt och mjöl och arbeta ihop degen. Låt degen jäsa under tiden du gör fyllningen.
  3. Fyllning:
    Skala och hacka löken. Skala morötterna och riv dem fint. Fräs löken och morötterna mjuka i olja.
  4. Tillsätt köttfärsen och den hackade vitlöksklyftan.
    Krydda med salt och peppar och blanda ner tomatpuré och soja. Låt fyllningen svalna.
  5. Arbeta degen smidig (eventuellt måste lite mer mjöl tillsättas). Dela degen i 12 delar (12-16)och kavla ut varje del till en tunn rund platta.
  6. Lägg några matskedar fyllning på ena sidan av plattan och vik över den andra sidan. Tryck ihop kanterna ordentligt med en gaffel.
  7. Låt pirogerna jäsa på bakpappersklädd plåt i 15 minuter.
  8. Pensla pirogerna med en blandning av ägg och mjölk och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 10 - 15 minuter.
  9. Servera med sallad.

Kockens kommentar

Går bra att frysa. Det passar också bra att fylla pirogerna med t.ex. svampstuvning och ost.
Krydda gärna med smulad flingsalt (+ oregano) över penslingen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem