Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 593

GBR (GI) / port: 15
Recept: 2374 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 2%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader
Koka riset enligt anvisning på paketet. - Skär kasslern i strimlor och bryn. Slå i de skivade champinjonerna och låt dem bryna med kasslern i några minuter.
- Skölj och skiva purjolök och lök. Bryn tillsammans med kasslern och champinjonerna tills löken mjuknat något. Ställ grytan åt sidan.
- Ostsås:
Slå i mjölk,vatten och chilisås i en egen gryta. Vispa i vetemjöl och låt såsen koka upp under omrörning. Strö sedan i osten och rör om väl. - Smörj en ugnsfast form och lägg det kokta riset i botten Häll över knappt hälften av såsen.
- Häll på kasslerblandningen och till sist resterande ostsås över hela rätten.
10-15 minuter i ugnen (färg). Täck ev. med folie.
Servera med grönsallad
Kockens kommentar
Chilisåsen kan ersättas med sweet chilisås och chilipulver eller enbart ketchup. För lite hetta kan en liten mängd sambal oelek tillsättas. Röd paprika (hackad) eller små broccolibuketter kan ersätta svampen.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv