Ris och kasslergratäng
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Chiliflingor

 

 

Svartpeppar

 

 

Riven ost

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ris och kasslergratäng

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 593

GBR (GI) / port: 15

Recept: 2374 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 2%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 602 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Chiliflingor 0%

Svartpeppar 0%

Riven ost 1.0 dl 6%

...

Skapat av
vinca

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader
    Koka riset enligt anvisning på paketet.
  2. Skär kasslern i strimlor och bryn. Slå i de skivade champinjonerna och låt dem bryna med kasslern i några minuter.
  3. Skölj och skiva purjolök och lök. Bryn tillsammans med kasslern och champinjonerna tills löken mjuknat något. Ställ grytan åt sidan.
  4. Ostsås:
    Slå i mjölk,vatten och chilisås i en egen gryta. Vispa i vetemjöl och låt såsen koka upp under omrörning. Strö sedan i osten och rör om väl.
  5. Smörj en ugnsfast form och lägg det kokta riset i botten Häll över knappt hälften av såsen.
  6. Häll på kasslerblandningen och till sist resterande ostsås över hela rätten.
    10-15 minuter i ugnen (färg). Täck ev. med folie.

    Servera med grönsallad

Kockens kommentar

Chilisåsen kan ersättas med sweet chilisås och chilipulver eller enbart ketchup. För lite hetta kan en liten mängd sambal oelek tillsättas. Röd paprika (hackad) eller små broccolibuketter kan ersätta svampen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem