Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 387

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1548 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 2%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Skölj och koka linserna i vatten och salt i ca 30 minuter
- Skala och hacka löken, skär kycklingen i små tärningar och bryn dem i oljan i en stor kastrull i några minuter.
- Lägg i löken och vitlöken (pressad) och fräs i ytterligare några minuter, tills löken blivit genomskinlig.
- Tillsätt vattnet, fonden, tomatpurén och koka upp.
- Häll i de kokta linserna och koka några minuter till.
- Salta och peppra efter smak. Hacka koriandern och strö över den färdiga soppan
Kockens kommentar
Ur boken "Pauluns GI-mat", Fredrik och Karoliina Paulun.Med ca 150g extra kyckling i soppan utöver den angivna mängden (motsvarar ca en filé)ger soppan ca 40 kcal mer/port (= 263 Kcal/port)- och mättar mer.