Halloumilasagne med bönor och oliver
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om pastaplattor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Halloumilasagne med bönor och oliver

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 413

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1652 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 352 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om pastaplattor > %

...

Skapat av
Nina Ekelöf

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj bönor och låt rinna av i en sil. Finhacka vitlök och gul lök. Fräs lök och vitlök i olivolja. Rör ner kidneybönor och krossade tomater. Smaka av med havssalt och svartpeppar.
  3. Finhacka oregano och skiva oliver. Rör ner i tomatsåsen. Skiva halloumiost.
  4. Lägg ett lager lasagneplattor i botten på en gratängform. Häll hälften av tomatsåsen ovanpå och lägg över hälften av halloumiskivorna. Lägg på ytterligare ett lager lasagneplattor och häll över tomatsås men spara lite till det översta lagret. Lägg på ännu ett lager halloumiost och så till sist den sista tomatsåsen.
  5. Häll över havremjölk. Strö över riven ost. Sätt in i ugn 30-40 minuter. Garnera med färsk oregano och eventuellt lite grillad halloumi och/eller oliver.

Passar till

Hemlagad färsk pasta

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem