Färgglad cous-coussallad med salviakyckling
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vitvinsvinäger

2.0 

tsk

Matolja (rapsolja)

3.0 

msk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Färgglad cous-coussallad med salviakyckling

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 751

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3005 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 8%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 504 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vitvinsvinäger 2.0 tsk 0%

Matolja (rapsolja) 3.0 msk 12%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

...

Skapat av
Kronfågel

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Krydda kycklingbitar med salt och peppar. Snitta skinnet och stoppa in salviablad eller låt bladen steka med för att ge smak. Lägg i en ugnssäker form och stek i ugnen 35-45 min tills de är klara.
  3. Förväll (koka upp) ärtorna. Skölj av med kallt vatten.
  4. Koka cous-cous enligt anvisning på förpackningen, gärna i buljong. Rör samman dressingen och blanda med den nykokta cous-cousen.
  5. Skär zucchini i kvartar. Skär paprika i mindre bitar. Strimla purjolök. Fräs squash, paprika och purjolök lätt i smör. Krydda med salt och peppar. Blanda grönsakerna med cous-cousen.
  6. Blanda i de förvällda sockerärterna strax innan servering så behåller de sin gröna färg längre.

Kockens kommentar

Tips! Alla sorters grönsaker allt efter tycke och smak kan användas.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem