
Färgglad cous-coussallad med salviakyckling
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 751

GBR (GI) / port: 9
Recept: 3005 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vitvinsvinäger 2.0 tsk 0%
Matolja (rapsolja) 3.0 msk 12%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
...
![]()
Skapat av
Kronfågel
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Krydda kycklingbitar med salt och peppar. Snitta skinnet och stoppa in salviablad eller låt bladen steka med för att ge smak. Lägg i en ugnssäker form och stek i ugnen 35-45 min tills de är klara.
- Förväll (koka upp) ärtorna. Skölj av med kallt vatten.
- Koka cous-cous enligt anvisning på förpackningen, gärna i buljong. Rör samman dressingen och blanda med den nykokta cous-cousen.
- Skär zucchini i kvartar. Skär paprika i mindre bitar. Strimla purjolök. Fräs squash, paprika och purjolök lätt i smör. Krydda med salt och peppar. Blanda grönsakerna med cous-cousen.
- Blanda i de förvällda sockerärterna strax innan servering så behåller de sin gröna färg längre.
Kockens kommentar
Tips! Alla sorters grönsaker allt efter tycke och smak kan användas.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel