
Rostade tomater med borlottibönor (tillbehör)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 85

Kcal / portion: 249

GBR (GI) / port: 3
Recept: 997 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 4%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Sätt ugnen på grill.
- Skala och hacka lök och vitlök. Lägg i botten på en ugnsfast form. Halvera tomaterna och lägg på löken med skinnsidan upp. Lägg över timjankvistar och ringla över olivolja. Strö över lite salt och peppar. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter, skalen ska bli lite brända.
- Hacka persilja. Tag ut tomaterna. Dra av det mesta av tomatskalet. Häll av vätskan från bönburken. Blanda försiktigt med tomaterna. Pressa över citron. Vänd i persilja.
Kockens kommentar
Rosta = tillaga i torr hög värme i ugn eller i torr panna (utan matfett).Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)