
Lax och torsk i potatismos
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 236

Kcal / portion: 842

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3368 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 17%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Ta fram fisken. (Den är lättare att använda om den är halvfryst.) Skala och koka potatis tills mjuk.
- Riv parmesan. Hacka persilja. Skär fisk i kuber.
- Sätt ugnen på 250°C. Mosa potatis med olivolja. Pressa ner vitlök. Tillsätt persilja, fisk, salt, peppar, det mesta av parmesanen och ägg.
- Lägg moset i en ugnsfast form. Strö över resten av parmesanen. Ställ in i ugnen cirka 10 minuter tills den har fått färg.
- Servera förslagsvis med sockerärter och knäckebröd till.