Kalops
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Maizena brun

3.0 

msk

Potatis kokt

8.0 

styck

Rödbetor inlagda

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kalops

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 580

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2321 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 4%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 505 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Maizena brun 3.0 msk 3%

Potatis kokt 8.0 styck 24%

Rödbetor inlagda 2.0 dl 2%

...

Skapat av
vinca

Tillagning

  1. Ansa köttet fritt från senor och hinnor och skär det i ca 3-4 cm stora bitar. Skala och skär lök och morot i stora bitar. Bryn köttet väl runtom i smör i en stekgryta, gärna av gjutjärn. Salta och peppra. Blanda ner morötter och lök. Bryn alltsammans i någon minut.
  2. Tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna. Lägg i alla kryddor och buljongtärning.
  3. Sjud på svag värme med locket på i ca 1½ timme. Rör om då och då. Red såsen med maizena (brun)efter egen önskan, ca 3-4 msk.
  4. Smaka av med salt och vitpeppar innan du serverar tillsammans med potatis och inlagda rödbetor.

Kockens kommentar

Antalet morötter kan med fördel ökas till 4 - 6 st. För en mildare smak kan kryddpepparkornens antal minskas till ex. 10 st.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem