Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 580

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2321 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 4%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Maizena brun 3.0 msk 3%
Potatis kokt 8.0 styck 24%
Rödbetor inlagda 2.0 dl 2%
...
![]()
Skapat av
vinca
Tillagning
- Ansa köttet fritt från senor och hinnor och skär det i ca 3-4 cm stora bitar. Skala och skär lök och morot i stora bitar. Bryn köttet väl runtom i smör i en stekgryta, gärna av gjutjärn. Salta och peppra. Blanda ner morötter och lök. Bryn alltsammans i någon minut.
- Tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna. Lägg i alla kryddor och buljongtärning.
- Sjud på svag värme med locket på i ca 1½ timme. Rör om då och då. Red såsen med maizena (brun)efter egen önskan, ca 3-4 msk.
- Smaka av med salt och vitpeppar innan du serverar tillsammans med potatis och inlagda rödbetor.