Tomatsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

t.ex. basilika el. timjan

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tomatsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 105

GBR (GI) / port: 1

Recept: 420 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 3%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 200 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Olivolja till stekning 2.0 msk 54%

Salt och svartpeppar 0%

t.ex. basilika el. timjan 0%

...

Skapat av
vinca

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär alla grönsakerna i grova bitar eller tärningar.
  2. Mosa eller hacka vitlöken och fördela över det röda. Ringla en skvätt olja över alltsammans.
  3. Baka i ugnen i 20-30 minuter eller tills de ser mosiga ut och en aning rostade.
  4. Låt svalna och mixa sedan med stavmixer eller i matberedare, precis så mycket att det blir såsigt.
  5. Krydda såsen med salt, peppar och gärna också med riven färsk basilika eller timjan.

Kockens kommentar

Receptet hämtat ur boken GI till vardags (Catherine Schück). En mycket god och användbar tomatsås som kan varieras beroende på vad du har hemma.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem