Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 105

GBR (GI) / port: 1
Recept: 420 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 3%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader. Skär alla grönsakerna i grova bitar eller tärningar.
- Mosa eller hacka vitlöken och fördela över det röda. Ringla en skvätt olja över alltsammans.
- Baka i ugnen i 20-30 minuter eller tills de ser mosiga ut och en aning rostade.
- Låt svalna och mixa sedan med stavmixer eller i matberedare, precis så mycket att det blir såsigt.
- Krydda såsen med salt, peppar och gärna också med riven färsk basilika eller timjan.
Kockens kommentar
Receptet hämtat ur boken GI till vardags (Catherine Schück). En mycket god och användbar tomatsås som kan varieras beroende på vad du har hemma.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)