Nudelwok med rostade grönsaker och kyckling
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om nudlar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Nudelwok med rostade grönsaker och kyckling

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 554

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2216 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 4%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 472 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om nudlar > Äts ej

...

Skapat av
Boråsblomma

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skölj, kärna ur och klyfta paprikorna. Skär zucchinin i 1 cm tjocka skivor. Skala och klyfta lökarna. Blanda med 1 msk olja och 1/2 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen tills de fått fin färg, ca 20 minuter.
  3. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten och koka nudlarna. Häll av och skölj i kallt vatten. Låt rinna av i durkslag.
  4. Skala och finhacka vitlöken.Blanda tillsammans med ingefära, soja, vinäger, och sesamfrön i en skål.
  5. Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn runt om i 1 msk olja i en stekpanna och häll sedan över marinaden. Låt puttra i några minuter.
  6. Vänd ner nudlarna och woka tills allt blivit varmt. Vänd ihop med de rostade grönsakerna och rucolan strax före servering.

Kockens kommentar

Använd gärna sobanudlar (bovetenudlar).

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem