Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 220

Kcal / portion: 172

GBR (GI) / port: 11
Recept: 3443 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 5%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Finfördela jästen i en bunke.Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt), häll över jästen och rör om tills jästen löst sig.
- tillsätt olja (neutral), salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg som får jäsa i 1-2 timmar under plastfilm i bunken.
- Sätt ugnen på 175 grader och ställ in plåtarna (plåtarna ska vara heta när det är dags att grädda)
- Dela degen i två halvor, arbeta dem smidiga och skär varje rulle i 10 bitar. Forma bitarna till runda bollar och låt dem jäsa i 10 minuter innan du kavlar ut dem till centimetertjocka kakor.
- Grädda kakorna på heta osmorda plåtar i 5-8 minuter eller tills de har fått färg. Låt svalna under duk. Frys in de bröd som inte genast går åt.
Kockens kommentar
Receptet hämtat ur boken GI till vardags av Catherine Schück. Beräkna mindre mängd dinkelmjöl än vanligt vitt mjöl. Fyll fickorna med det du har hemma, t.ex. strimlad utskuren biff och grönsaker. Perfekt till utflykten!GI-entusiaster upplever att brödet blir hälsosammare för att man använder dinkelmjöl som har något lägre GI-värde än vetemjöl. Effekten är ytterst marginell, GI-värdet är fortfarande mycket högt. Läs mer > Om GI-metoden.