Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 463

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1851 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Hönsbuljong avfettad 5.0 dl 1%
Purjolök strimlad 1.0 dl 0%
Matlagningsyoghurt 1.0 dl 6%
...
![]()
Skapat av
vinca
Tillagning
- Skala och hacka löken. Skala morötterna och skär i mindre bitar (koka dem ev. mjuka eller riv i grova strimlor). Skär äpplet i tärningar. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem väl.
- Bryn köttfärsen i lite smör eller olja. Tillsätt lök, äpple, kikärter, curry, spiskummin, salt och peppar och bryn i någon minut. Häll på hönsbuljongen och låt koka i 20 minuter.
- Blanda i morötterna och purjolöken precis före servering. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite chilipeppar. Toppa med en klick matlagningsyoghurt.