Saffransgryta med lax och räkor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Råris

3.0 

dl

Mandelspån

1.0 

dl

Dill till garnering

5.0 

kvistar

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Saffransgryta med lax och räkor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 744

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2977 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 551 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Råris 3.0 dl 29%

Mandelspån 1.0 dl 8%

Dill till garnering 5.0 kvistar 0%

...

Skapat av
vinca

Tillagning

  1. Skala räkor. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skär paprikan i mindre bitar.
  2. Hetta upp en stekkastrull med smör. Fräs lök, vitlök och paprika i någon minut utan att bränna.
  3. Strö över saffran. Häll på krossade tomater och grädde.
  4. Låt koka upp och smaksätt med salt, peppar och chiliflingor enligt egen smak (kan uteslutas).
  5. Skär laxen i mindre bitar och lägg ner i grytan. Låt sjuda i några minuter.
  6. Precis före servering tillsätts sockerärtor, räkor och oliver.
  7. Häll upp i tallrikar. Toppa med mandelspån och dillkvistar.

Kockens kommentar

I Originalreceptet, hämtat från hälsokokboken av Ulrica Davidsson, består fisken i grytan av 300 gram laxfilé och 200 gram koljafilé. Båda varianterna smakar gott! Pasta eller bulgur passar också som tillbehör.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem