Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 228
            Kcal / portion: 869
            GBR (GI) / port: 5
Recept: 3476 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 14%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 175ºC. Bryn kycklinglårfiléerna runt om i matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg över dem i en ugnsfast form. Strö på riven ost.
 - Strimla skinka. Blanda samman creme fraiche, grädde, senap och kryddgrönt. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner skinkstrimlorna.
 - Häll skinksåsen över kycklingbitarna. Stek cirka 30 minuter i ugn tills lårfiléerna är klara.
 - Strimla purjolök. Koka något av tillbehören enligt anvisning på förpackningen. Fräs purjolöken mjuk, blanda i och servera till.
 - Klyfta tomater. Hacka örtkryddor. Garnera på kycklingen.
 
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
 - Bräserad kyckling, grytor ¤
 - Kycklingdelar i panna
 - Kycklingbröst/filé i panna
 - Hel kyckling i ugn
 - Kycklingfilé i ugn
 - Kycklingben i ugn
 - Kycklingvingar och övrigt i ugn
 - Asiatiskt fågelwok
 - Grillad kyckling, fågel
 - Friterad kyckling, fågel
 - Pärlhöna
 - Anka och gås
 - Kalkon och struts
 - Vild skogsfågel
 - Vild sjöfågel