Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om tandoori, tandoor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 564

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2255 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 547 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om tandoori, tandoor > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (35 min + 12 tim )

  1. Blanda yoghurt med tandoorikrydda. Lägg ner kycklngen däri. Låt stå över natten.
  2. Sätt ugnen på 130°C.
  3. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills innertemperaturen är 70°C, cirka 20 minuter. Tag ut och sätt på grillelementet.
  4. Finhacka chili. Blanda yoghurt, rivet citronskal, chili och saft från hälften av citronen.
  5. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka rödlök. Halvera tomaterna. Plocka blomkål i små buketter.
  6. Tillsätt blomkålen cirka 2 minuter innan quinoan är klar. Vänd sedan ner tomat och rödlök. Smaka av med citronsaft och rivet citronskal efter smak. Salta och peppra.
  7. Sätt in kycklingen under grillgallret så den får färg. Vänd i ruccolan och lägg upp på tallrik eller fint fat. Ringla över yoghurten.

Kockens kommentar

Detta är ett förenklat recept av klassisk Tandoori Chicken som tillagas i en tandoor. Läs mer > Om Tandoori, tandoor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem