
Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 564

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2255 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min + 12 tim )
- Blanda yoghurt med tandoorikrydda. Lägg ner kycklngen däri. Låt stå över natten.
- Sätt ugnen på 130°C.
- Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills innertemperaturen är 70°C, cirka 20 minuter. Tag ut och sätt på grillelementet.
- Finhacka chili. Blanda yoghurt, rivet citronskal, chili och saft från hälften av citronen.
- Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka rödlök. Halvera tomaterna. Plocka blomkål i små buketter.
- Tillsätt blomkålen cirka 2 minuter innan quinoan är klar. Vänd sedan ner tomat och rödlök. Smaka av med citronsaft och rivet citronskal efter smak. Salta och peppra.
- Sätt in kycklingen under grillgallret så den får färg. Vänd i ruccolan och lägg upp på tallrik eller fint fat. Ringla över yoghurten.
Kockens kommentar
Detta är ett förenklat recept av klassisk Tandoori Chicken som tillagas i en tandoor. Läs mer > Om Tandoori, tandoor.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel