Aubergine, köttfärs och zuccinigratäng
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Olivolja till stekning

0.5 

msk

Riven ost

1.5 

dl

Tomater

3.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Aubergine, köttfärs och zuccinigratäng

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 386

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2315 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 506 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Olivolja till stekning 0.5 msk 2%

Riven ost 1.5 dl 9%

Tomater 3.0 styck 2%

...

Skapat av
vinca

Tillagning

  1. Stek färsen och krydda med paprika, salt och peppar
  2. Lägg i champinjonerna, vitlöken (krossad), soltorkade tomater (strimlade), chilin (smått hackad) och den tärnade paprikan. Stek tills champinjonerna är färdiga och paprikan mjuk.
  3. Häll i tomatkross och grädde. Låt koka ihop en stund.
  4. Lägg först ett lager tunna aubergine och zuccinislantar i en lätt smord (stor) ugnsform. Riv morötterna i grova strimlor och strö över.
  5. Lägg köttfärsblandningen ovanpå första lagret grönsaker och över det ett lager med aubergine och zucciniskivor.Överst Skivade färska tomater och sist riven ost.
  6. Ugn 200 grader, ca 35-40 minuter

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem