Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 386

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2315 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 4%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Olivolja till stekning 0.5 msk 2%
Riven ost 1.5 dl 9%
Tomater 3.0 styck 2%
...
![]()
Skapat av
vinca
Tillagning
- Stek färsen och krydda med paprika, salt och peppar
- Lägg i champinjonerna, vitlöken (krossad), soltorkade tomater (strimlade), chilin (smått hackad) och den tärnade paprikan. Stek tills champinjonerna är färdiga och paprikan mjuk.
- Häll i tomatkross och grädde. Låt koka ihop en stund.
- Lägg först ett lager tunna aubergine och zuccinislantar i en lätt smord (stor) ugnsform. Riv morötterna i grova strimlor och strö över.
- Lägg köttfärsblandningen ovanpå första lagret grönsaker och över det ett lager med aubergine och zucciniskivor.Överst Skivade färska tomater och sist riven ost.
- Ugn 200 grader, ca 35-40 minuter