Tagliatelle med spenat, tomat och pecorino
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 61
            Kcal / portion: 269
            GBR (GI) / port: 8
Recept: 1076 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om bandspagetti > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (12 min )
- Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomater i bitar. Hacka chili.
 - Sätt 2 kastruller på spisen, en stor och hög, en låg och vid. Koka upp vatten (gärna i vattenkokare då det går jättesnabbt).
 - Fräs lök, vitlök och chili i oljan i den mindre kastrullen. Tillsätt tomater.
 - Koka pasta i den större kastrullen med vattnet från vattenkokaren. 
 - Koka tomatblandningen medan pastan kokar. Vänd ner spenat.
 - Häll av pastan. Vänd ner i tomatkastrullen. Skaka runt allt. Smaka av med salt och rikligt med svartpeppar. Riv så mycket ost du tycker om över. Klart.
 
Kockens kommentar
Det tar cirka 10-15 minuter om du har en vattenkokare eller induktionsspis. Läs mer om tagliatelle och pecorino > klicka på ingredienserna.