Rårakor med kryddig korv och gurkyoghurt
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 224
            Kcal / portion: 783
            GBR (GI) / port: 4
Recept: 3130 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 17%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så råsteks potatis > Äts ej
Om potatispannkakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
 - Skala potatisar. Riv grovt på ett rivjärn. Pressa ur så mycket vätska som möjligt.
 - Lägg generöst med fett i en het stekpanna. Lägg i ett tunt lager potatis. Pressa hårt med hjälp av stekspade. Vänd med hjälp av en tallrik när den fått färg. Krydda med salt och peppar.
 - Snitta korvar. Lägg i ugnsfast form. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter.
 - Riv gurka grovt. Pressa ur vätskan. Blanda med kummin, olja och yoghurt.
 - Lägg ruccolan i en bunke. Häll i några droppar olja och flingsalt.
 - Servera en stor råraka med korven, yoghurten och ruccola.