Örtbakad kyckling med squashtagliatelle (GI-recept)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Örtbakad kyckling med squashtagliatelle (GI-recept)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 673

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2690 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 11%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 449 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

...

Skapat av
Lauritzon & Davidsson

Tillagning

  1. Skölj squash. Hyvla tagliatellestrimlor med en potatisskalare. Lägg strimlorna i ett durkslag. Blanda med salt. Låt stå och vätska av sig medan du gör i ordning övriga ingredienser.
  2. Sätt ugnen på 200ºC. Lägg kycklingfiléer i en smord ugnsfast form. Lägg basilika, persilja, parmesan, valnötskärnor och vitlök i en matberedare. Kör till en smulig massa. Blanda crème fraiche och örtblandningen. Smaka av med salt och peppar. Bred blandningen på kycklingen. Stek mitt i ugnen cirka 30 minuter.
  3. Lägg över squshtagliatellen i en skål. Häll på en god pepprig olivolja, rivet citronskal och pressad citron. Blanda. Tillsätt hackad persilja och riven parmesan. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar.
  4. Servera kycklingfiléerna med den kalla squshtagliatellen. Garnera med basilikablad och lite valnötter.

Kockens kommentar

GI 1 = mycket lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem