Nötgryta med örter (GI-recept)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Nötgryta med örter (GI-recept)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1530 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 12%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 222 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

...

Skapat av
Lauritzon & Davidsson

Tillagning

  1. Skär kött i grytbitar. Skala och skiva vitlök.
  2. Bryn köttet i smör i en het stekpanna. Lägg över i en gryta. Fräs vitlök utan att bränna. Lägg i grytan.
  3. Krydda med salt, peppar och örter. Häll på vatten, kalvfond, vinäger och grädde. Låt grytan koka under lock en timme.
  4. Skär salladslök och örter. Vänd ner i grytan. Låt koka någon minut innan servering.

Kockens kommentar

Detta är ett testrecept som ingår i en analys av GI-metoden. Receptet är hämtat från Lauritzson och Davidsson, "Våra bästa GI-recept". Notera att portionsviken är mycket låg. Då är det inte så konstigt att det är smalmat. Läs mer > Om GI-metoden.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem