Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 579

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2317 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 11%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Lauritzon & Davidsson
Tillagning
- Sätt ugnen på 250ºC. Dela paprika i fyra delar. Ta bort kärnhuset. Lägg på plåt med ovansidan upp. Rosta i övre delen av ugnen cirka 15 minuter. Skinnet ska vara bränt.
- Dra av skinnet. Hacka paprika. Skala och finhacka lök och vitlök.
- Stek lök och vitlök i olivolja utan att det tar färg. Häll på vinäger, krossade tomater och paprikan. Smaksätt med salt, peppar och hackad oregano. Låt koka cirka 20 minuter.
- Pressa vitlök. Finhacka rödlök, dragon och skinka. Finriv citronskal.
- Blanda alla ingredienser till köttbullarna. Forma lagom stora bullar. Stek i olja på medelvärme tills genomstekta. Lägg i köttbullarna i såsen. Servera med kokta haricot verts.