
Kryddiga köttbullar med tomat och spaghetti
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 831

GBR (GI) / port: 8
Recept: 3324 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vitt formbröd 2.0 skivor 5%
Olivolja 0.5 dl 11%
Salt 0%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Finhacka chili. Pressa vitlök. Hacka persilja. Blanda väl med färs och ägg. Krydda med salt och peppar. Rulla till halvstora köttbullar.
- Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek bullarna runt om tills genomstekt med fin yta. Skaka på pannan ett flertal gånger.
- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja. Slå på tomatkrosset. Låt småkoka i 5-6 minuter.
- Tillsätt bullarna och låt dem koka med några minuter.
- Småtärna vitt bröd. Knaperstek dem i olivolja. Låt rinna av på hushållspapper. Salta. Krossa till smulor.
- Vänd ner pastan i tomatsåsen. Avsluta med spenat och toppa med brödsmulorna.
Kockens kommentar
Fattigmansparmesan: Knaperstekt smulat bröd.