Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 304

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1215 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 11%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Plocka fram smöret till fyllningen i god tid så det blir lagomt mjukt och lättarbetat. I värsta fall kan man fuska och värma det lite senare.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Tvätta, kärna ur och torka äpplena.
- Smörj en ugnssäker form.
- Sätt en liten plugg mandelmassa i botten på hålet hos varje äpple. Pluggen ska innehålla så lite mandelmassa som möjligt men tillräckligt mycket för att inte fyllningen ska kunna rinna ut. Fyllningen är i regel godare än mandelmassan.
- Fyll äpplena med en blandning av smöret, sockret och kanelen.
- Sätt in äpplena i mitten av ugnen i 45 minuter.
- Vispa ihop äggvita, socker och ättikssprit (el citron) till en fast marängsmet.
- Lägg på en lämpligt stor klick maräng på varje äpple.
- Ställ in äpplena i ugnen i 15 minuter till, eller tills marängen är gyllenbrun på toppen.
- Vispa grädde och socker.
- Servera äpplena med grädde.