Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 559

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1118 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Lauritzson, GI i praktiken
Tillagning
- Strimla kyckling. Krossa vitlök. Skiva ingefära. Rör ihop marinaden i en skål eller plastpåse. Tänk på att ingefära är starkt så dosera efter smak. Lägg i filéerna. Låt stå över natten.
- Hacka fänkål och paprika. Skala och hacka lök och salladslök. Skiva champinjoner. Skär broccoli i små buketter. Hacka örter.
- Stek filéerna i en varm wokpanna eller stekpanna med lite olja. Vänd bitarna ofta. Ta upp köttet. Håll det varmt.
- Fräs grönsakerna i resten av oljan några minuter. Vänd ofta så att det inte bränns.
- Tillsätt kycklingen och marinaden. Fräs under omrörning. Strö över örtkryddor. Servera.
Kockens kommentar
GBR 2 = lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel