Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 775

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4650 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Lauritzson, GI i praktiken
Tillagning
- Aioli: Skala vitlök. Pressa ner i en skål. Tillsätt salt och saffran. Rör jämnt. Rör i äggulor och senap. Tillsätt under ständig vispning oljan. Först droppvis. Sedan i en fin stråle tills aiolin tjocknar. Vill du förenkla kan du smaksätta färdig majonnäs med vitlök, saffran och dijonsenap.
- Skala och grovhacka lök. Fräs i olja i en stor kastrull. Tillsätt tomater, saffran, buljong och vin. Pressa i vitlök. Sjud sakta cirka 20 minuter.
- Strimla purjolök. Skala och skiva morot. Strimla fänkål. Smaka av soppan med salt och peppar. Tillsätt purjo, morot och fänkål.
- Skär lax i tärningar. Torsk i lite större bitar. Lägg i soppan. Sjud några minuter tills fisken är precis genomkokt.
- Lägg i tigerräkor de sista par minuterna och räkorna innan servering.
- Strö över basilika eller persilja. Lägg på en klick aioli. Servera.