Olas fisksoppa med aioli
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Olas fisksoppa med aioli

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 775

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4650 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 612 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

...

Skapat av
Lauritzson, GI i praktiken

Tillagning

  1. Aioli: Skala vitlök. Pressa ner i en skål. Tillsätt salt och saffran. Rör jämnt. Rör i äggulor och senap. Tillsätt under ständig vispning oljan. Först droppvis. Sedan i en fin stråle tills aiolin tjocknar. Vill du förenkla kan du smaksätta färdig majonnäs med vitlök, saffran och dijonsenap.
  2. Skala och grovhacka lök. Fräs i olja i en stor kastrull. Tillsätt tomater, saffran, buljong och vin. Pressa i vitlök. Sjud sakta cirka 20 minuter.
  3. Strimla purjolök. Skala och skiva morot. Strimla fänkål. Smaka av soppan med salt och peppar. Tillsätt purjo, morot och fänkål.
  4. Skär lax i tärningar. Torsk i lite större bitar. Lägg i soppan. Sjud några minuter tills fisken är precis genomkokt.
  5. Lägg i tigerräkor de sista par minuterna och räkorna innan servering.
  6. Strö över basilika eller persilja. Lägg på en klick aioli. Servera.

Kockens kommentar

GBR 1 = lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem