Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 416

GBR (GI) / port: 0
Recept: 832 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 10%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Lauritzson, GI i praktiken
Tillagning
- Sätt ugnen på 175ºC. Skiva svamp. Hacka dill.
- Gnid in fisken med citronjuice. Lägg i en ugnsfast form med lock. Bred på pressad vitlök. Lägg på svamp, ärtor och dill jämnt över fisken. Stänk på olivolja. Strö solrosfrön över. Häll på vitt vin.
- Låt fisken bakas i ugnen cirka 20 minuter under lock eller folie.
- Smula över ost. Gratinera ytterligare 10 minuter utan lock.
Kockens kommentar
GBR 0 = mycket lågt. Portionsvikten är mycket låg (halvportion), främst på grund av att traditionella tillbehör inte tillbehör. Alltså, låg portionsvikt ger viktminskning (!). Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)