Svärdfisk under getosttäcke (GI-recept)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Svärdfisk under getosttäcke (GI-recept)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 416

GBR (GI) / port: 0

Recept: 832 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 10%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 245 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

...

Skapat av
Lauritzson, GI i praktiken

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Skiva svamp. Hacka dill.
  2. Gnid in fisken med citronjuice. Lägg i en ugnsfast form med lock. Bred på pressad vitlök. Lägg på svamp, ärtor och dill jämnt över fisken. Stänk på olivolja. Strö solrosfrön över. Häll på vitt vin.
  3. Låt fisken bakas i ugnen cirka 20 minuter under lock eller folie.
  4. Smula över ost. Gratinera ytterligare 10 minuter utan lock.

Kockens kommentar

GBR 0 = mycket lågt. Portionsvikten är mycket låg (halvportion), främst på grund av att traditionella tillbehör inte tillbehör. Alltså, låg portionsvikt ger viktminskning (!). Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem