Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 689

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4136 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 16%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (2 tim )
- Hacka persilja. Riv vitlök fint. Blanda samman smör, persilja, vitlök och kryddor till ett kryddsmör. Lägg in i kylen för att stelna något.
- Skrubba citrusfrukterna i hett vatten och dela till klyftor. Peta in citron- och limeklyftor omväxlande med kryddsmöret i kycklingen. Spara en citron till garnering. Stek kycklingen enligt anvisning på förpackningen.
- Ta tillvara och sila skyn. Häll i en kastrull. Tillsätt vatten och fond tills blandningen är 4 dl. Tillsätt grädde. Låt koka ihop i 10-15 minuter eller längre om man har tid. Smaka av med salt och vitpeppar. Red av med maizena snabbredning till önskad konsistens.
- Servera gårdskycklingen med grönsaker, klyftad citron, potatis och sås till.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel