Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 208

GBR (GI) / port: 0
Recept: 834 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 22%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Blanda havregryn och potatismjöl med mjölk. Låt stå och svälla i cirka 10 minuter.
- Blanda i kycklingfärs, ägg, kryddor och lök. Arbeta ihop till en smidig men ganska lös färs. Rulla köttbullar med vattensköljda händer.
- Bryn i matfett. Efterstek på svag värme.
- Servera köttbullarna med kokt potatis, brun- eller gräddsås och lingon samt en sallad.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel