Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 337

Kcal / portion: 589

GBR (GI) / port: 25
Recept: 2356 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 2%
Kolhydrater: 63%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Strösocker 1.0 dl 16%
Vaniljsocker 1.0 tsk 1%
Vaniljsocker 5.0 dl 51%
...
![]()
Skapat av
Daniel
Tillagning
- Blanda russin och rom i en skål och låt dra i cirka ett dygn. Låt rinna av.
- Vispa ihop äggulor, socker och vaniljsocker i en bunke. Blanda i de väl avrunna russinen.
- Vispa grädden i en separat bunke tills den blir fast (men inte för hård).
- Blanda ner äggblandingen i grädden.
- Häll upp i lämplig plastformar och ställ i frysen i minst 24 timmar.
Kockens kommentar
Klä eventuellt plastformarna med plastfolie så blir det lättare att få ur glassen. Det kan också vara bra att vända formarna efter cirka 1 timme i frysen för att inte alla russin skall rinna ner i botten.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)