
Janssons vegetariska frestelse
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1808 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 14%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Förbered: Skala och strimla lök. Strimla soltorkade tomater. Skala och skär potatisen i ”janssonstrimlor”.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Fräs löken i smör. Lägg allt utom ströbröd i en vid kastrull. Koka upp och sjud tills potatisen känns nästan färdig. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
- Fördela i portionsformar eller i en större form. Hit kan du förbereda och vänta på att gästerna ska komma. Kyl snabbt om du förbereder dagen innan.
- Strö över ströbröd och eventuellt en liten skvätt grädde. Sätt in i ugnen tills den fått fin färg och är varm.
Kockens kommentar
Magnus: Jag brukar alltid koka min jansson, på så sätt kan jag lättare kontrollera sälta och konsistens.