Janssons vegetariska frestelse
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ströbröd

2.0 

msk

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Janssons vegetariska frestelse

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1808 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 14%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 226 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Ströbröd 2.0 msk 4%

Smör normalsaltat 1.0 msk 5%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Förbered: Skala och strimla lök. Strimla soltorkade tomater. Skala och skär potatisen i ”janssonstrimlor”.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Fräs löken i smör. Lägg allt utom ströbröd i en vid kastrull. Koka upp och sjud tills potatisen känns nästan färdig. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
  4. Fördela i portionsformar eller i en större form. Hit kan du förbereda och vänta på att gästerna ska komma. Kyl snabbt om du förbereder dagen innan.
  5. Strö över ströbröd och eventuellt en liten skvätt grädde. Sätt in i ugnen tills den fått fin färg och är varm.

Kockens kommentar

Magnus: Jag brukar alltid koka min jansson, på så sätt kan jag lättare kontrollera sälta och konsistens.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem