Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 165
            Kcal / portion: 520
            GBR (GI) / port: 4
Recept: 2082 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 9%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Pressa citronsaft. Pressa vitlök.
 - Blanda samman marinaden. Låt stå cirka 5 minuter för att mogna. Lägg kycklingben i en kraftig plastpåse. Häll marinaden över. Låt marinera i minst 15 minuter i rumstemperatur, vänd påsen då och då.
 - Sätt ugnen på 225°C.
 - Skrubba potatis och skala rotfrukter. Dela allt i mindre bitar och lägg i bakpapperstäckt långpanna. Ringla olja över och blanda så att alla ytor blir täckta. Strö över salt (gärna fling) och nymald svartpeppar. Strö över hackad örtkrydda.
 - Lägg kycklingbenen i en form. Strö över extra salt, peppar och paprikapulver (får fin färg av paprikapulvret). Stek både potatis, rotfrukter och kyckling samtidigt i cirka 30 minuter tills allt är klart.
 - Servera med en kall sås t.ex. smaksatt crème fraiche.
 
Kockens kommentar
Använd valfria rotfrukter (potatis, morötter, palsternacka, gulbeta, kålrot etc).Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
 - Bräserad kyckling, grytor ¤
 - Kycklingdelar i panna
 - Kycklingbröst/filé i panna
 - Hel kyckling i ugn
 - Kycklingfilé i ugn
 - Kycklingben i ugn
 - Kycklingvingar och övrigt i ugn
 - Asiatiskt fågelwok
 - Grillad kyckling, fågel
 - Friterad kyckling, fågel
 - Pärlhöna
 - Anka och gås
 - Kalkon och struts
 - Vild skogsfågel
 - Vild sjöfågel