Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 520

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2082 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 9%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Pressa citronsaft. Pressa vitlök.
- Blanda samman marinaden. Låt stå cirka 5 minuter för att mogna. Lägg kycklingben i en kraftig plastpåse. Häll marinaden över. Låt marinera i minst 15 minuter i rumstemperatur, vänd påsen då och då.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skrubba potatis och skala rotfrukter. Dela allt i mindre bitar och lägg i bakpapperstäckt långpanna. Ringla olja över och blanda så att alla ytor blir täckta. Strö över salt (gärna fling) och nymald svartpeppar. Strö över hackad örtkrydda.
- Lägg kycklingbenen i en form. Strö över extra salt, peppar och paprikapulver (får fin färg av paprikapulvret). Stek både potatis, rotfrukter och kyckling samtidigt i cirka 30 minuter tills allt är klart.
- Servera med en kall sås t.ex. smaksatt crème fraiche.
Kockens kommentar
Använd valfria rotfrukter (potatis, morötter, palsternacka, gulbeta, kålrot etc).Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel