Örtmarinerade kycklingben med rostade rotfrukter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om marinering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Örtmarinerade kycklingben med rostade rotfrukter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 520

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2082 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 9%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 314 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om marinering > Äts ej

...

Skapat av
Kronfågel

Tillagning (45 min )

  1. Pressa citronsaft. Pressa vitlök.
  2. Blanda samman marinaden. Låt stå cirka 5 minuter för att mogna. Lägg kycklingben i en kraftig plastpåse. Häll marinaden över. Låt marinera i minst 15 minuter i rumstemperatur, vänd påsen då och då.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Skrubba potatis och skala rotfrukter. Dela allt i mindre bitar och lägg i bakpapperstäckt långpanna. Ringla olja över och blanda så att alla ytor blir täckta. Strö över salt (gärna fling) och nymald svartpeppar. Strö över hackad örtkrydda.
  5. Lägg kycklingbenen i en form. Strö över extra salt, peppar och paprikapulver (får fin färg av paprikapulvret). Stek både potatis, rotfrukter och kyckling samtidigt i cirka 30 minuter tills allt är klart.
  6. Servera med en kall sås t.ex. smaksatt crème fraiche.

Kockens kommentar

Använd valfria rotfrukter (potatis, morötter, palsternacka, gulbeta, kålrot etc).

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem