Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 225

GBR (GI) / port: 0
Recept: 901 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 6%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Fetaost 50.0 gram 16%
Oliver svarta kärnfria 15.0 styck 7%
Smör normalsaltat 1.0 msk 11%
...
![]()
Skapat av
MariaDL
Tillagning
- Lägg buljongtärningen i en kastrull, häll på vin och vatten, låt reducera i 7-8 minuter.
- Lägg kycklingen på en skärbräda, salta och peppra båda sidor. Stek i smör så de får lite färg.
- Flytta över till en ungsform. Häll över buljongblandningen och tillaga i ugn 175 grader i 15-20 minuter.
- Ta ut formen och smula över fetaost och strö över oliverna.
- Servera med ris eller ett gott hembakat bröd.
Kockens kommentar
Bäst blir det med färsk majskyckling, (jag tar alltid Bjärefågel). Jag använder ekologisk buljongtärning. Naturligtvis kan man ta de oliver man tycket mest om.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel