Olivkyckling
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fetaost

50.0 

gram

Oliver svarta kärnfria

15.0 

styck

Smör normalsaltat

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Olivkyckling

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 225

GBR (GI) / port: 0

Recept: 901 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 6%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 170 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Fetaost 50.0 gram 16%

Oliver svarta kärnfria 15.0 styck 7%

Smör normalsaltat 1.0 msk 11%

...

Skapat av
MariaDL

Tillagning

  1. Lägg buljongtärningen i en kastrull, häll på vin och vatten, låt reducera i 7-8 minuter.
  2. Lägg kycklingen på en skärbräda, salta och peppra båda sidor. Stek i smör så de får lite färg.
  3. Flytta över till en ungsform. Häll över buljongblandningen och tillaga i ugn 175 grader i 15-20 minuter.
  4. Ta ut formen och smula över fetaost och strö över oliverna.
  5. Servera med ris eller ett gott hembakat bröd.

Kockens kommentar

Bäst blir det med färsk majskyckling, (jag tar alltid Bjärefågel). Jag använder ekologisk buljongtärning. Naturligtvis kan man ta de oliver man tycket mest om.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem