
Blomkål- och broccolisoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 72

Kcal / portion: 504

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2016 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 7%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Ansa och skär ner broccoli och blomkål inkusive stjälken på broccoli. Skala och strimla lök. Skala och pressa vitlök.
- Hetta upp olja i tjockbottnad kastrull. Fräs lök och vitlök på medeltemperatur tills mjuka.
- Tillsätt blomkål och broccoli. Häll över vatten och buljongtärning. Koka tills mjuka, cirka 20 minuter.
- Tillsätt grädde. Mixa slätt med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.