Saftig fruktkaka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Kaka: 1

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Saftig fruktkaka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 373

Kcal / portion: 5514

GBR (GI) / port: 64

Recept: 5514 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 19%

Kolhydrater: 42%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 1477 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (4 tim )

  1. Halvera körsbär. Hacka fikon. Lägg all frukt att dra i alkoholen och körsbärsspadet minst två timmar, gärna över natten. Täck över bunken de står i.
  2. Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en sockerkaksform (1½-2 liter).
  3. Rör rumsvarmt smör och socker mjukt. Blanda i äggen, ett i sänder. 
  4. Blanda mjöl, kryddor och kakao. Hacka hasselnötterna grovt och blanda i. Rör ner frukten så den blir väl mjölad runt om. Häll mjölblandningen i äggsmeten.
  5. Häll sockerkaksform (1½-2 liter) och grädda längst ner i ugnen knappt två timmar.

Kockens kommentar

Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Vanlig sockerkaka

Genoise, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem