Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 373
            Kcal / portion: 5514
            GBR (GI) / port: 64
Recept: 5514 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 19%
Kolhydrater: 42%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Så bakas sockerkaka > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (4 tim )
- Halvera körsbär. Hacka fikon. Lägg all frukt att dra i alkoholen och körsbärsspadet minst två timmar, gärna över natten. Täck över bunken de står i.
 - Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en sockerkaksform (1½-2 liter).
 - Rör rumsvarmt smör och socker mjukt. Blanda i äggen, ett i sänder. 
 - Blanda mjöl, kryddor och kakao. Hacka hasselnötterna grovt och blanda i. Rör ner frukten så den blir väl mjölad runt om. Häll mjölblandningen i äggsmeten.
 - Häll sockerkaksform (1½-2 liter) och grädda längst ner i ugnen knappt två timmar.
 
Kockens kommentar
Det finns tre slags sockerkaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk