Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 865

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3459 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 10%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Skala och koka potatis tills mjuk.
- Skala och hacka lök. Skär upp isterband och ta ut köttet. Hacka grovt.
- Fräs lök i stekpanna på medelvärme. Tillsätt isterband och fräs några minuter till. Tillsätt basilika och grädde. Ta bort från värmen.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Halvera tomater. Rör ner med isterbanden.
- Mosa potatis med smör och en del av mjölken till en lagom koncistens. Salta och peppra.
- Vispa ihop resten av mjölken och ägg. Salta och peppra.
- Lägg isterbanden i botten på en ugnsfast form. Spritsa potatismos längs kanterna. Häll i äggstanningen. Strö över ströbröd. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.
Kockens kommentar
På bilden är rätten gratinerad i portionsformar.