
Falsk portvinstryffel
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 496

Kcal / portion: 117

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2347 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 30%
Kolhydrater: 50%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Ischokladformar Äts ej
Sprits och tyll > Äts ej
Om chokladtryffel > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Smält choklad till 35°C.
- Vispa smör och florsocker vitt. Häll i chokladen. Fortsätt vispa medan du sakta häller i portvinet.
- Spritsa upp i små pappformar. Sikta över kakao. Eller spritsa på en plåt och vänd i kakao. Strö över lite salt.
- Ställ svalt, inte kallt!
Kockens kommentar
Superenkla "tryfflar" som är snabba att svänga ihop. Chokladtryffel är ursprungligen en konfekttyp gjord av choklad och varm grädde, så kallad ganache. Som så ofta missbrukas ursprungnamnen för att det låter fint. Läs mer > Om chokladtryffel.