Falsk portvinstryffel
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal tryfflar: 20

Ischokladformar

 

 

Sprits och tyll >

 

 

Om chokladtryffel >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Falsk portvinstryffel

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 496

Kcal / portion: 117

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2347 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 30%

Kolhydrater: 50%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 24 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Ischokladformar Äts ej

Sprits och tyll > Äts ej

Om chokladtryffel > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Smält choklad till 35°C.
  2. Vispa smör och florsocker vitt. Häll i chokladen. Fortsätt vispa medan du sakta häller i portvinet.
  3. Spritsa upp i små pappformar. Sikta över kakao. Eller spritsa på en plåt och vänd i kakao. Strö över lite salt.
  4. Ställ svalt, inte kallt!

Kockens kommentar

Superenkla "tryfflar" som är snabba att svänga ihop. Chokladtryffel är ursprungligen en konfekttyp gjord av choklad och varm grädde, så kallad ganache. Som så ofta missbrukas ursprungnamnen för att det låter fint. Läs mer > Om chokladtryffel.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem