
Bakad kardemummayoghurt med äpple
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 349

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1397 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 9%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 125°C.
- Vispa ihop kondenserad mjölk, yoghurt och kardemumma. Häll smeten i portionsformar.
- Koka upp vatten och häll i en ugnsfast form. Ställ i portionsformarna och sätt in i ugn. Baka tills den känns fast, cirka 20 minuter. Tag ut och låt svalna.
- Garnering: Dela äpplen i 4 delar. Smält smör i en stekpanna. Lägg i äpplet, och honungen. Låt äpplet karamelliseras lite. Tag upp och lägg åt sidan.
- Servera ljummet äpple med eller på den kalla puddingen.
Kockens kommentar
Magnus: Ugnsbakad yoghurt är en indisk dessert som heter payodhi jag gjorde första gången på ett indiskt gästspel jag var med på, den var dögod.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)