Bakad kardemummayoghurt med äpple
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om pudding >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bakad kardemummayoghurt med äpple

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 349

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1397 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 9%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 171 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om pudding > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Vispa ihop kondenserad mjölk, yoghurt och kardemumma. Häll smeten i portionsformar.
  3. Koka upp vatten och häll i en ugnsfast form. Ställ i portionsformarna och sätt in i ugn. Baka tills den känns fast, cirka 20 minuter. Tag ut och låt svalna.
  4. Garnering: Dela äpplen i 4 delar. Smält smör i en stekpanna. Lägg i äpplet, och honungen. Låt äpplet karamelliseras lite. Tag upp och lägg åt sidan.
  5. Servera ljummet äpple med eller på den kalla puddingen.

Kockens kommentar

Magnus: Ugnsbakad yoghurt är en indisk dessert som heter payodhi jag gjorde första gången på ett indiskt gästspel jag var med på, den var dögod.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem