Bakad kardemummayoghurt med äpple
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 204
            Kcal / portion: 349
            GBR (GI) / port: 6
Recept: 1397 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 9%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 125°C.
 - Vispa ihop kondenserad mjölk, yoghurt och kardemumma. Häll smeten i portionsformar.
 - Koka upp vatten och häll i en ugnsfast form. Ställ i portionsformarna och sätt in i ugn. Baka tills den känns fast, cirka 20 minuter. Tag ut och låt svalna.
 - Garnering: Dela äpplen i 4 delar. Smält smör i en stekpanna. Lägg i äpplet, och honungen. Låt äpplet karamelliseras lite. Tag upp och lägg åt sidan.
 - Servera ljummet äpple med eller på den kalla puddingen.
 
Kockens kommentar
Magnus: Ugnsbakad yoghurt är en indisk dessert som heter payodhi jag gjorde första gången på ett indiskt gästspel jag var med på, den var dögod.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)