Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 753

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3010 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Skala och grovhacka lök. Kärna ur och grovhacka paprika. Finhacka selleri.
- Hetta upp 1/3 av oljan i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök, paprika och selleri på låg värme tills mjuka, 8-10 minuter. Ställ åt sidan.
- Häll resten av oljan och mjöl i en stekpanna. Hetta upp på högsta värme under ständig omrörning tills mörkbrun, cirka 5 minuter. Häll över grönsakerna.
- Tillsätt vatten och tomatpuré. Rör tills allt är blandat. Tillsätt kryddor. Pressa ner vitlök. Låt sjuda cirka 15 minuter.
- Tärna fisk. Skala räkor. Tillsätt i grytan. Koka ett par minuter tills fisk och räkor är genomkokta.
- Garnera med timjankvistar. Servera med baugetteskivor att doppa med.
Kockens kommentar
Variera genom att byta till annan fisk och/eller skaldjur. Prova musslor, krabba eller andra vita fiskar. Gumbo är en klassisk rätt från kreol- och cajunköken i Louisiana, USA. Läs mer om båda köken, se > Om kreolköket.