
Ostgratinerat mos och kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 614

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2456 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Skala och dela potatis i mindre bitar. Koka dem. Häll från vattnet och låt ånga av.
- Pressa samman potatisen mot kanten av kastrullen. Tillsätt ägg och smör i klickar. Späd med mjölk. Vispa med elvisp direkt i kastrullen till ett luftigt mos, men inte för länge då moset kan bli segt.
- Vänd ner riven ost. Smaka av med salt och peppar. Spritsa eller klicka ut moset i en form.
- Värm ugnen till 200°C.
- Tag av plasten på förpackningen till kycklingen. Ställ in hela förpackningen i ugnen och stek cirka 20 minuter eller till kycklingen är färdig.
- Höj värmen på ugnen till 250°C.
- Gratinera moset i ett par minuter tills det har fått fin färg.
- Dela svamp i kvartar om de är stora. Hacka persilja. Stek svampen. Salta, peppra och blanda ner persilja.
- Servera kyckling med gratinerat mos och stekta champinjoner.
Kockens kommentar
DELi kycklingbröstfilé med bacon och rosmarin är specialprodukt från Kronfågel. Hittar du inte detta går det bra att rulla in vanlig bröstfilé i bacon och krydda med rosmarin.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel