
Soppa på potatis och fänkål med räksmak
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 455

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1821 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 8%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Skala och hacka vitlök, morot, lök och de hårda stängerna från fänkålen. Fräs sakta i olivolja. Lägg i räkor och tomatpuré, fräs ytterligare i 2 minuter.
- Slå på vatten och koka upp snabbt. Dra av från värmen och lägg på ett lock. Låt stå i minst 20 minuter. Sila.
- Skala potatis och skär ner i bitar. Skär ner fänkål i bitar. Lägg i en kastrull, slå på räkronden och grädde.
- Koka soppan tills potatis och fänkål känns mjuk, cirka 20 minuter. Mixa slät. Smaka av med salt och peppar.
- Löskoka ägg i 4-5 minuter. Skala och lägg i soppan.
- Skiva fänkål lövtunt, gärna på mandolin. Marinera i olivolja, pressad citron, salt och peppar. Servera till soppan.
Kockens kommentar
Tips: Spara räkskal i frysen. Det är bra att använda till buljong och soppor.