Soppa osso buco
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas kalvlägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Soppa osso buco

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 84

Kcal / portion: 574

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2295 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 4%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 682 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas kalvlägg > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (2 tim )

  1. Bryn: Mjöla läggen och bryn runt om i smör. Skölj ur pannan med vitt vin. Lägg lägget med vin i en gryta.
  2. Grytkoka: Skala lök och dela den. Krossa vitlök. Lägg i grytan tillsammans med tomat, timjan och buljong. Slå på vatten så att det täcker. Koka långsamt i cirka 1½ timme tills köttet släpper från benet. Tag upp köttet och plocka i bitar. Sila buljongen. 
  3. Tillbehör: Skala rotsaker och tärna. Koka i buljongspadet cirka 10 minuter tills klara. Lägg i köttet. Smaka av med salt och peppar.
  4. Garnering: Riv citronskal. Hacka persilja och vitlök. Blanda med olja och ringla i soppan vid servering.

Kockens kommentar

Osso buco är inspirationen till denna rätt som härstammar från Milano. Serveras traditionellt med gremolata, saffransrisotto och oxmärg men här som en värmande soppa i höstkylan.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem