Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 84

Kcal / portion: 574

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2295 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (2 tim )
- Bryn: Mjöla läggen och bryn runt om i smör. Skölj ur pannan med vitt vin. Lägg lägget med vin i en gryta.
- Grytkoka: Skala lök och dela den. Krossa vitlök. Lägg i grytan tillsammans med tomat, timjan och buljong. Slå på vatten så att det täcker. Koka långsamt i cirka 1½ timme tills köttet släpper från benet. Tag upp köttet och plocka i bitar. Sila buljongen.
- Tillbehör: Skala rotsaker och tärna. Koka i buljongspadet cirka 10 minuter tills klara. Lägg i köttet. Smaka av med salt och peppar.
- Garnering: Riv citronskal. Hacka persilja och vitlök. Blanda med olja och ringla i soppan vid servering.
Kockens kommentar
Osso buco är inspirationen till denna rätt som härstammar från Milano. Serveras traditionellt med gremolata, saffransrisotto och oxmärg men här som en värmande soppa i höstkylan.