
Rotsellerisoppa med svampmacka
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 778

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3114 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 9%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Soppa: Skala och skär ner selleri i mindre bitar.
- Skala och hacka lök. Fräs i smör i 5 minuter utan att den tar färg.
- Tillsätt selleri, mjölk, grädde och buljong. Koka tills sellerin är mjuk, cirka 10 minuter.
- Mixa slätt med stavmixer eller dylikt. Smaka av med salt och peppar.
- Macka: Skala och hacka lök. Grovhacka svamp. Stek svampen och löken i lite smör. Salta och peppra.
- Blanda med färskost och krasse. Bred på färskosten på hälften av brödskivorna. Lägg på de andra till en dubbelmacka.
- Stek i smör cirka 2 minuter på varje sida. Servera till soppan.