Grönsakssoppa med frikadeller
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om frikadeller >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grönsakssoppa med frikadeller

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 614

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2457 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 939 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om frikadeller > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Krossa vitlök. Hacka persilja. Blanda ingredienserna till frikadellerna. Rulla till bollar. Koka dem sakta i grönsaksbuljong tills de flyter upp. Lyft ur frikadellerna med hålslev.
  2. Skala lök och vitlök, hacka fint. Skala och skär morot i cm-stora bitar. Skiva blekselleri och purjolök. Skär ner zucchini i cm-bitar. Strimla savojkål.
  3. Fräs lök och vitlök i olivolja i 5 minuter på svag värme. Slå på tomater och koka i 5 minuter. Tillsätt morötter, blekselleri och grönsaksbuljong, koka i 10 minuter.
  4. Sila av bönor och spola av i vatten. Tag en slev av soppan och 1/3 av bönorna och mixa det till en puré.
  5. Tillsätt savoykål, zucchini, bönpuré och resten av bönorna. Koka 5-6 minuter till under lock. Smaka av med salt och peppar.
  6. Rosta det vita brödet och lägg i botten på en djup tallrik. Slå på soppa. Ringla lite olivolja på. Lägg i frikadeller och riv över parmesan.

Kockens kommentar

En mycket god, mustig och mättande soppa som även passar utmärkt som vegetarisk utan frikadeller och med vegetarisk fond.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem