Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 565

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2827 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 16%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt ugnen på 225°C. Skala och finhacka lök och vitlök.
- Fräs lök och vitlök i smör utan att bränna. Tillsätt färsen. Fräs till färsen har fått färg. Tillsätt tomatpuré, oregano, salt, peppar och grädde. Låt puttra till den har kokat ihop.
- Skiv aubergine. Stek skivorna i olja på båda sidor. Fördela i botten på en ugnsfast form. Täck med köttfärsröran.
- Vispa upp ägg. Blanda med majonnäs och ost. Slå stanningen över köttfärssåsen. Gratinera i ugnen till en fin färg, cirka 15 minuter.