Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 254

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2030 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Dill 0.5 knippe 0%
Gräslök 0.5 knippe 0%
Smör normalsaltat 125.0 gram 45%
...
![]()
Skapat av
Tina Nordström
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skrubba potatisen och koka den mjuk.
- Skala äggen och hacka dem. Skala och hacka rödlöken fint. Hacka dill och gräslök. Blanda samman ägg, lökhack, dill och gräslök.
- Smält smöret och låt det bli brynt i en stekpanna.
- Fördela matjesillfiléer i portionsformar eller stor form. Värm dem i ugnen i cirka 2 minuter. Sillen ska bara bli ljummen.
- Fördela äggblandningen över sillen, fördela potatisarna och slå över det brynta smöret. Servera genast.
Kockens kommentar
Kan förberedas innan julafton!