Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 474

Kcal / portion: 329

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2632 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 22%
Kolhydrater: 62%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Smält chokladen i mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Läs mer > Så smälts choklad.
- Grovkrossa kexen och skär fikonen i grova bitar. Blanda ner kex, fikon och rivet apelsinskal i chokladsmeten.
- Alt. 1 lite svårare: Låt smeten svalna i en skål. När den är ”greppbar” rulla ut den och lägg på smörpapper.
- Till servering: Pudra rullen med florsocker och skär sedan upp den i bitar.
- Alt. 2 lite lättare: Klä en brödform med smörpapper. Häll i smeten och låt den svalna. Skär den i önskad storlek.
Kockens kommentar
Tips! Lägg hela ”chokladblocket” på en skärbräda och låt alla själv skära sin choklad.