Mörk choklad med fikon och digestivekex
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

 

Kockskolan:

 

Så smälts choklad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mörk choklad med fikon och digestivekex

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 474

Kcal / portion: 329

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2632 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 22%

Kolhydrater: 62%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 69 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så smälts choklad > Äts ej

...

Skapat av
Tina Nordström

Tillagning (35 min )

  1. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Läs mer > Så smälts choklad.
  2. Grovkrossa kexen och skär fikonen i grova bitar. Blanda ner kex, fikon och rivet apelsinskal i chokladsmeten.
  3. Alt. 1 lite svårare: Låt smeten svalna i en skål. När den är ”greppbar” rulla ut den och lägg på smörpapper.
  4. Till servering: Pudra rullen med florsocker och skär sedan upp den i bitar.
  5. Alt. 2 lite lättare: Klä en brödform med smörpapper. Häll i smeten och låt den svalna. Skär den i önskad storlek.

Kockens kommentar

Tips! Lägg hela ”chokladblocket” på en skärbräda och låt alla själv skära sin choklad.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem