Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 249

Kcal / portion: 261

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1305 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 18%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Dill finhackad 1.5 dl 1%
Kapris 3.0 msk 1%
Citronskal 0.5 styck 0%
...
![]()
Skapat av
Tina Nordström
Tillagning (20 min )
- Skär sillen i bitar.
- Blanda ihop tomatpurén, oljan, ättikan, purjolöken, dillen, kaprisen och citronskalet. Smaksätt ev. med mer ättika.
- Häll över sillen och låt den dra ett par timmar innan servering.
Många saker påverkar en sillinläggnings hållbarhet: Salthalt och surhetsgrad, temperaturer, hygien, kombinationer med andra livsmedel som som kan föra över bakterier som persilja eller purjolök (jordbakterier) eller andra bakterievänliga ingredienser som majonnäs och ägg.
Bevaras sillinläggningen i kyl (max + 8 grader) är innehållet fräscht i minst 10 dagar. Det kan dock hålla sig längre. Lukta och smaka! Känns det bra är den bra. Sill i krämig sås har något kortare hållbarhet än sill i tunnare sås, cirka 5 dagar.