Tomat- och kaprissill
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 5

Dill finhackad

1.5 

dl

Kapris

3.0 

msk

Citronskal

0.5 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tomat- och kaprissill

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 249

Kcal / portion: 261

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1305 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 18%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 105 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Dill finhackad 1.5 dl 1%

Kapris 3.0 msk 1%

Citronskal 0.5 styck 0%

...

Skapat av
Tina Nordström

Tillagning (20 min )

  1. Skär sillen i bitar.
  2. Blanda ihop tomatpurén, oljan, ättikan, purjolöken, dillen, kaprisen och citronskalet. Smaksätt ev. med mer ättika.
  3. Häll över sillen och låt den dra ett par timmar innan servering.

Kockens kommentar

Många saker påverkar en sillinläggnings hållbarhet: Salthalt och surhetsgrad, temperaturer, hygien, kombinationer med andra livsmedel som som kan föra över bakterier som persilja eller purjolök (jordbakterier) eller andra bakterievänliga ingredienser som majonnäs och ägg.

Bevaras sillinläggningen i kyl (max + 8 grader) är innehållet fräscht i minst 10 dagar. Det kan dock hålla sig längre. Lukta och smaka! Känns det bra är den bra. Sill i krämig sås har något kortare hållbarhet än sill i tunnare sås, cirka 5 dagar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem