Tinas julköttbullar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Purjolök

0.5 

styck

Senap skånsk

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tinas julköttbullar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 414

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1657 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 12%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 202 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Purjolök 0.5 styck 2%

Senap skånsk 2.0 msk 3%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Tina Nordström

Tillagning (35 min )

  1. Blanda ägg och mjölken i en skål. Skär bort kanterna på brödet och lägg det i skålen så att det suger åt sig vätskan och blir mjukt.
  2. Hacka ansjovisen i små bitar. Finhacka purjolök.
  3. Blanda färsen med brödet, ansjovisen, purjolöken och senapen. Smaksätt med salt och peppar och låt färsen vila i 10 minuter.
  4. Blöt händerna och forma färsen till köttbullar. Stek köttbullarna i smör och olja i cirka 10 minuter. Kontrollera att köttbullarna är färdiga genom att smaka på en.

Kockens kommentar

Gör innan jul och frys in!

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem