Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 414

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1657 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 12%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Blanda ägg och mjölken i en skål. Skär bort kanterna på brödet och lägg det i skålen så att det suger åt sig vätskan och blir mjukt.
- Hacka ansjovisen i små bitar. Finhacka purjolök.
- Blanda färsen med brödet, ansjovisen, purjolöken och senapen. Smaksätt med salt och peppar och låt färsen vila i 10 minuter.
- Blöt händerna och forma färsen till köttbullar. Stek köttbullarna i smör och olja i cirka 10 minuter. Kontrollera att köttbullarna är färdiga genom att smaka på en.
Kockens kommentar
Gör innan jul och frys in!