Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 335

Kcal / portion: 326

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1303 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 34%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Blötlägg gelatin i kallt vatten cirka 5 minuter.
- Smält smör. Häll i grädde. Koka upp. Ta från värmen. Tillsätt gelatin. Rör tills det löser sig.
- Tillsätt crème fraiche. Vispa slätt. Tillsätt salt, gräslök och citron. Fördela i portionsformar. Låt stelna i kylen minst 2 timmar.
- Garnera med löjrom och lite gräslök.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)