Vinägerstekt vildand med krämig dinkel
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ansjovisfilé konserv

2.0 

styck

Salt och peppar

 

 

Gräslök

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vinägerstekt vildand med krämig dinkel

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 210

Kcal / portion: 1285

GBR (GI) / port: 3

Recept: 5141 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 14%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 612 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Ansjovisfilé konserv 2.0 styck 0%

Salt och peppar 0%

Gräslök 0%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär av ändar på palsternackor. Tvätta noga och dela på längden i fyra delar. Lägg i en bunke.
  3. Hacka anjovis fint. Blanda palsternackor, anjovis, sirap, salt och peppar. Lägg i eldfast form. Klicka över smör. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.
  4. Skär gräslök fint. Lägg i en skål.
  5. Plocka persilja. Riv citronskal. Skala och hacka vitlök fint. Mixa med olja i mixerkanna 6-8 minuter till en grön olja.
  6. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skölj dinkel i vatten i 5 minuter. Fräs löken glansig på svag värme i en kastrull. Tillsätt dinkel och rör runt. Häll i buljong och koka under ständig omrörning i 15-20 minuter.
  7. Vänd i creme fraiche till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  8. Stycka upp vildand: Skär av bröstbenet så att brösten sitter kvar på benet, det blir saftigare så. Stycka ut låren.
  9. Salta bröst och lår. Värm en stekpanna och lägg i smör. Bryn bröst och lår hastigt i pannan. Slå i vinäger och socker. Ös bröst och lår med blandningen. Tag upp och lägg på ett galler.
  10. Sätt in i ugn 5 minuter. Tag ut och låt vila i 2 minuter. Skär ut bröstet från bröstbenet.
  11. Lägg dinkel mitt på en tallrik. Lägg upp vildanden. Ringla över oljan. Blanda gräslöken med palsternackorna och avsluta med dem.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem