
Vinägerstekt vildand med krämig dinkel
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 210

Kcal / portion: 1285

GBR (GI) / port: 3
Recept: 5141 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 14%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skär av ändar på palsternackor. Tvätta noga och dela på längden i fyra delar. Lägg i en bunke.
- Hacka anjovis fint. Blanda palsternackor, anjovis, sirap, salt och peppar. Lägg i eldfast form. Klicka över smör. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.
- Skär gräslök fint. Lägg i en skål.
- Plocka persilja. Riv citronskal. Skala och hacka vitlök fint. Mixa med olja i mixerkanna 6-8 minuter till en grön olja.
- Skala och hacka lök och vitlök fint. Skölj dinkel i vatten i 5 minuter. Fräs löken glansig på svag värme i en kastrull. Tillsätt dinkel och rör runt. Häll i buljong och koka under ständig omrörning i 15-20 minuter.
- Vänd i creme fraiche till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
- Stycka upp vildand: Skär av bröstbenet så att brösten sitter kvar på benet, det blir saftigare så. Stycka ut låren.
- Salta bröst och lår. Värm en stekpanna och lägg i smör. Bryn bröst och lår hastigt i pannan. Slå i vinäger och socker. Ös bröst och lår med blandningen. Tag upp och lägg på ett galler.
- Sätt in i ugn 5 minuter. Tag ut och låt vila i 2 minuter. Skär ut bröstet från bröstbenet.
- Lägg dinkel mitt på en tallrik. Lägg upp vildanden. Ringla över oljan. Blanda gräslöken med palsternackorna och avsluta med dem.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel